Swansea förnedrade Malmö på Liberty Stadium

Malmö gästade ligacupvinnaren Swansea på Liberty Stadium på torsdagskvällen – ett möte som många såg fram mot inför avspark. Men det heta mötet blev till en ren mardröm för den skånska klubben, som efter full tid stod som förlorare efter fyra insläppta mål mot Premier League-klubben.

I slutet av den första halvleken spräcktes nollan i Wales, efter att Malmö-försvararen Helander  olyckligt halkat och därmed öppnat upp för målskytten Michu som inte gjorde bort sig. Stabil via den bortre stolpen placerade anfallaren in öppningsmålet i matchen som skulle visa sig bli en walesisk målorgie.

För i den andra halvleken kom 2-0 endast tio minuter in i halvleken. Efter att Malmö eventuellt skulle haft straff i situationen innan, vände britterna på spelet och där bollen slutligen slås in från väsnter till nyförvärvet Bony som inte gör bort sig. Och fyra minuter senare är samme man framme igen och trycker in Michus stolpretur förbi den chanslösa Dahlin i MFF-målet.

Innan matchen var över skulle ett annat nyförvärv för Premier League-klubben hitta målet. Jonathan Guzman spelade fram Bony som bröstade ner bollen till Pozuelo som kliniskt dundrade in 4-0, vilket blev slutresultatet. Malmös Europa League-förhoppningar inför nästa vecka ser där med ut att vara minimala.