SVERIGES MAKALÖSA COMEBACK

Det skrevs historia på tisdagskvällen i Berlin. Mer kan man inte säga om den insats som det svenska landslaget bjöd på, när det tyska landslaget fick bekänna färg i slutskedet av matchen. Men det var hemmalaget som började bäst på Olympiastadion.

Tyskland tog tag i matchen och tog också ledningen tidigt, när en snygg framspelning ledde fram till att Miroslav Klose tryckte upp bollen i det närmaste krysset. Det blev startskottet för en tysk offensiv som skapade kollosala problem för det svenska laget, där Miroslav Klose stod för ett nytt mål endast minuter senare.

Det blev ytterligare ett mål innan den första halvleken var över, när Mertesacker höll sig framme och skickade in 3-0 bajkom en chanslös Andreas Isaksson, med endast sex minuter kvar av den första halvleken. Sverige gick ut med sänkta huvuden och Tyskland såg ut att kontrollera matchen helt.

Erik Hamrén agerade dock i den andra halvleken och böt direkt in Kim Källström och Alex Kacaniklic, vilket också skulle visa sig ge resultat. Men först sjänk svenskarna ner ytterligare i målprotokollen när Mesut Özil sköt in 4-0 för tyskarna.

Men Sverige kom som sagt tillbaka och reducerade först när Kim Källström slog ett perfekt inlägg till Zlatan Ibrahimovic, som hoppade upp och nickade in 4-1 bakom Neuer. Och endast två minuter senare var det dags igen, när ett nytt inlägg av Kim Källströms inlägg tog sig till Mikael Lustig som från nära håll skickade in 4-2 under Neuers ben.

Och det svenska landslaget pressade på, samtidigt som ett märkbart skakat Tyskland gjorde allt för att få tiden att gå. Och med 14 minuter kvar kom nästa reducering, när Alex Kacaniklic spelade snett bakåt till Johan Elmander som läckert skickade in bollen vid den bortre stolpen.

Och det var mycket nära att inbytte Tobias Sana kvitterade för Sverige mot slutet, när Johan Elmander krigade till sig bollen i närkamp med Neuer, men den inbytte svensken missade det öppna målet. Men tro det eller ej, Sverige kvitterade i den absolut sista sekunden, när ett inlägg slogs in och landade vid Rasmus Elms fötter. CSKA Moskva-spelaren drog till och bollen gick in vid Neuers högra stolpe.

Sveriges nya bragd var ett faktum och matchen slutade 4-4 framför ögonen på märkbart besvikna tyska supportrar.