Bosnien besegrade Litauen

I grupp G tog Bosnien & Hercegovina emot gruppfyran Litauen som kom från en bortaseger mot jumbon Liechtenstein.

Gästerna hade det första läget när man kom fyra mot en i den trettonde matchminuten. Man lyckades inte hitta rätt med den sista passningen och Ognjen Vranješ kunde erövra bollen.

Hemmalaget tog över matchen och efter 28 minuter så tog man också ledningen. Pjanic slog en underbar passning som hittade fram till Ibisevic som enkelt kunde skjuta in bollen bakom en chanslös Karčemarskas.

Sex minuter senare kom även 2-0 för Bosnien. Den här gången så tog Dzeko vara på en passning från Pjanic och placerade in tvåan, och sitt femte mål i VM-kvalet.

Pjanic skulle hinna med ett mål han också innan domaren blåste av för den första halvleken. I den 41:a minuten fick Roma-mittfältaren till en bra träff och gav sitt lag en trygg ledning inför den andra halvleken.

I början av den andra halvleken var Ibisevic nära på att sätta dit sitt andra mål för kvällen. Efter en hörnvariant försökte han sig på en cykelspark, men bollen träffade ribban den gången. Det blev inga fler chanser i matchen, och slutresultatet skrevs till 3-0 i hemmalagets favör.

Med sina tre vinster och en oavgjord så leder Bosnien & Hercegovina grupp G. Laget har gjort 15 mål och släppt in två.