J-Södra hemma – 1,8 promille

För första gången sedan Örebro år 2009, så spenderade jag 90 minuter på Söderstadions västra läktare. Ur dessa perspektiv kan därför min matchbild ha blivit lite platt, så på förhand vill jag be om förlåtelse för eventuella missar… Hur som helst så kan vi nog, oavsett läktarsektion eller plats i hemmet, enas om en sak – Bajen kan ju för fan inte göra mål.

Efter den första halvleken var ribban högt ställd. Vi spelade på ett vis så som ett topplag i Superettan ska göra och förde spelet på vårt vis. Christoffer såg lysande ut på sin kant och har verkligen vuxit i mina ögon; bollarna slogs precis på det vis där han vill ha dem och vi kunde verkligen utnyttja oss av hans aggressivitet och snabbhet. Dessutom tyckte jag att Rynells hemjobb såg bra ut och under de få stunder då det faktiskt behövdes kunde han fylla i som en femte försvarare på sin högerkant. Allt gick som förväntat, och likt den förra omgångens möte mot GAIS, så var det just bara ett mål som saknades…

Men någonting hände där under pausvilan. Bayern Münchens vicepresident, Karl-Heinz Rumenigge, sade under gårdagen att hans Bayern lär besegra Stuttgart i den tyska cupfinalen, även med 1,8 promille i blodet. Samma sak gäller inte Bajen, även om uttalat på dessa lag är snarlikt. Kanske Gregg bara blandade ihop dem? Oavsett vad så var det ett helt annorlunda grönvitt gäng som sprang ut efter vilan. Spelet som man tidigare hade i första vände helt och hållet. Helt plötsligt var det Jönköpingsborna som höll i taktpinnen och med byxorna nere fick vi bara titta på.

Men positivt med gårdagen var i alla fall att få se Viktor Nordin, 17 år, född 1996, kliva in på Söderstadions matta och faktiskt göra ett helt godkänt jobb! Det bådar gott för framtidens Hammarby. Dessutom hittade jag en tia under en bänk på västra, det fick bli en tröstdricka på väg till Skanstull.

Nästa match är Sundsvall på bortaplan, nu på söndag klockan 15:45. Forza!

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply