Spanska varningen: ”Underskatta inte Sverige”

Fruktar Zlatan Ibrahimovic inför lottningen

Under lördagskvällen lottas EM-grupperna till sommarens slutspel i Frankrike. Ett lag spanjorerna gärna undviker är Sverige.

På hemmaplan har det svenska landslaget fått utstå hård kritik. Erik Hamrén sågas som förbundskapten och många dömer ut Zlatan Ibrahimovic och övriga spelares chanser att nå ett bra resultat när EM ska avgöras i sommar. Få tror att Sverige ens kommer att klara att avancera ur gruppspelet.

För Spaniens del handlar det inte att om att avancera ur gruppen, utan om att vinna hela turneringen. Det stjärnspäckade landslaget är som vanligt de senaste åren en storfavorit att kamma hem allt.

Vill undvika Sverige

Om spanjorerna själva får välja undviker de gärna Sverige i sin grupp. I en undersökning som Madrid-baserade Marca har gjort framkommer det att Sverige är mardrömslottningen för de spanska fotbollsfansen – i alla fall när det handlar om seedningsrupp tre.

Sverige är en mardrömsmotståndare att få som tredje-seedade lag, skriver Marca men poängterar att det är en viss Zlatan Ibrahimovic som skrämmer mest.

– Med all respekt till de andra svenska spelarna, men det är inte de som skrämmer upp oss. Zlatan Ibrahimovic däremot. Med honom på planen kan allt hända, det går inte att underskatta ett lag med en sådan spelare. Därför undviker vi gärna Sverige.

Minns matchen på Råsunda

Även om det var många år sedan nu minns många spanjorer matchen på Råsunda 2006 som slutade 2-0 till det svenska landslaget.

– Det var nio år sedan, men sånt hänger med. Historian skrämmer mer än det borde, säger en spansk fotbollssupporter till Marca.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply