Rafael: ”Det var tråkigt med Van Gaal”

Brassen dömer ut Manchester United-tränaren

Sju år fick räcka i Manchester United-tröjan. För när Louis Van Gaal anslöt sig till klubben under förra säsongen tröttnade försvararen Rafael.

Han var en av de mest erfarna spelarna i Manchester-laget och handplockades för sju år sedan av United-legendaren Sir Alex Ferguson. Men inför den här säsongen valde Rafael att gå skilda vägar med klubben efter sju år. Anledningen? Louis Van Gaal.

”För tråkigt”

Enligt den brasilianske försvararen tröttnade han på den holländske tränarens spelstil och beslöt sig därför att lämna.

– Fotboll ska vara roligt att spela. Man ska självklart fokusera på att vinna matcher, men om det är tråkigt, vad är då poängen med att spela? säger brassen i en intervju med BT Sport.

Istället för Premier League valde backen Lyon och Ligue, något han inte ångrar.

– Jag trivs jättebra i Frankrike, säger Rafael och lägger till att han fick många bud från engelska klubbar men kände att han ville prova på något nytt, då blev Lyon perfekt. Klubben är just med i allra högsta grad i kampen om en Champions League.plats nästa säsong men ligatiteln är redan borta då PSG har ett ”omöjligt” försprång med 15 poäng före tvåan Angers och 19:e pinnar före Lyon.

Van Gaal har fått kritik förut

Rafael medger att han hoppas att Manchester United reser sig efter uttåget ur Champions League men kan inte undvika att poängtera Louis Van Gaals tråkiga filosofi. Holländaren har även fått kritik förut för sin defensiva spelstil och Manchester United har gjort minst mål av de nio bästa lagen i ligan. Och på hemmaplan har det blivit två mållösa matcher i rad för United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply