Manchester City vill förstärka med engelsk anfallare

Som Silly Season Sverige tidigare rapporterat vill Manchester City värva in fler engelska spelare till truppen nästa säsong.

Efter att ha värvat Wilfred Bony i vintras vill nu Manchester City kontraktera ännu en anfallare. Enligt den engelska tidningen Daily Mirror ska City ha skickat en förfrågan till Southampton om att få värva deras 25-årige anfallare Jay Rodríguez. Den före detta Burnley-anfallaren har kontrakt med Southampton till och med juni 2016 och The Saints sägs vilja ha 20 miljoner pund för anfallaren som både kan spela som ytterforward och centerforward.

Förutom Rodríguez sägs Eastlands-klubben vilja värva Atlético Madrids kroatiske anfallare Mario Mandzukic till nästa säsong. Spanska medier rapporterar om att man har erbjudit upp emot 42 miljoner euro för spelaren som kom från Bayern München inför säsongen.

 Vill ta nästa steg

Rodríguez kom till Burnley år 2000 då han var 11 år och spelade i ungdomslagen fram till 2007 då han debuterade i a-laget den 29 december mot Bristol City efter att ha bytts in med ett par minuter kvar. Anfallarens övergång till Southampton offentliggjordes 10 juni 2012 och han gör nu sin tredje säsong för den engelska ligasjuan. Under de senaste månaderna har engelsk media skrivit om att spelaren vill ta ytterligare ett steg i karriären och skriva på för en av de största klubbarna i världen, Manchester City är en av kandidaterna till att värva Rodríguez men frågan är vem som kommer att lämna den ljusblåa Manchester-klubben för att lämna plats åt nyförvärvet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply