Vill ha Guardiola – ska kontraktera Benitez

Den engelska tidningen Daily Star skriver under onsdagen att Manchester City är beredda att ge Rafael Benitez ett kontrakt i väntan på Pep Guardiola.

Rafael Benitez kommer troligen att lämna Napoli efter säsongen och mycket pekar på att han kommer att träna ett engelsk lag nästa säsong. Enligt uppgifter till Daily Star är Manchester Citys klubbledning villiga att erbjuda tränaren ett kontrakt som sträcker sig över 12 månader för att sedan försöka knyta åt sig Pep Guardiola.

Det har länge ryktats om att Benitez vill tillbaka till Premier League och en källa nära den spanske tränaren ska ha sagt att Benitez alltid velat träna ett lag i Premier League då han tycker att det är det bästa stället att vara på.

-”Han har alltid velat träna ett lag i Premier League sen han lämnade England då han tycker att den engelska ligan är det bästa stället att vara. Det hade varit det perfekta budet om City hade erbjudit det som det ryktas, det är något han verkligen hade gillat” säger en källa nära Benitez enligt Daily Star.

Tillbaka till England

Rafael Benitez har tidigare tränat både Liverpool och Chelsea där han vann Champions League med Liverpool 2005 och Europa League med Chelsea 2013. Tränaren själv har vid flera tillfället uttryckt sin önskan om att en dag återvända till England för ett tränarjobb och nu ser det alltså ut som att han kommer att sitta på Manchester Citys bänk nära säsongen drar igång efter sommaren.

Vill åt Guardiola

Det hela ska vara en överenskommelse mellan flera parter då man i slutändan vill ha Pep Guardiola som tränare i klubben. Den före detta Barcelona-tränarens kontrakt går ut sommaren 2016 och då hoppas Citys ledning kunna locka till sig den nuvarande Bayern München-tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply