Fullt fokus på damernas kvartsfinaler

Nu är det inte långt kvar tills kvartsfinalerna drar igång i OS. Imorgon går de svenska damerna och sju andra nationer in i slutspelet, med stora förhoppningar om avancemang till semifinalerna. Här nedan kommer nu lite kort om Sveriges väg till kvartsfinalen samt även lite kort information och tips från min sida inför matcherna.

***

Sveriges väg till kvartsfinalen: Gick in i den olympiska spelen på ett imponerande sätt, när man avfärdade Sydafrika utan större problem. Slutresultatet slutade tillsist 4-1 och den enda frågetecknet var Hedvig Lindahls tveksamma agerande vid baklängesmålet. Man har därefter stått för en fin insats mot de regerande världsmästarna Japan, där Hedvig fick sin ljuva revansch. Med bra spel även av Sara Thunebro blev det mållöst och man var vidare. Mot Kanada blev det 2-2, men det räckte överraskande nog till gruppvinst ändå.

***

Sverige – Frankrike

Matchstart: 13:00 (Sänds med största säkerhet på SVT1 eller Kunskapskanalen)

Kommentar: En repris på världsmästerskapets bronsmatch förra året, där det slutligen blev ett brons för våra svenska damer. Nu kommer man in med en bra stämning i truppen, men samtidigt är inte Frankrike att leka med. Fransyskorna är säkerligen revanschsugna och en jämn match är att vänta.

Tips: 2-1

Håll ett öga på: Marie Hammarström som är en av de bästa svenskorna hittills i mästerskapet. Var dessutom den som sköt hem VM-bronset med en makalös träff i slutet mot just Frankrike. Blir det ”Hammarn” som sänker fransyskorna igen?
__________________________________________________________

USA – Nya Zeeland

Matchstart: 15:30

Kommentar: USA är alltid en av favoriterna och Pia Sundhages bygge ser väldigt stabilt ut. Nya Zeeland tog sig med ett nödrop vidare och endast ett mirakel ska få amerikanskorna att få lämna redan i kvartsfinalspelet.

Tips: 3-0

Håll ett öga på: Abby Wambach som hittills gjort två mål för amerikanskorna. Är en viktig pjäs med sin rutin och målfarlighet och kan vara den som är skillnaden, när USA eventuellt går vidare. En riktig krigare.
__________________________________________________________

Brasilien – Japan

Matchstart: 18:00

Kommentar: Ett jobbigt möte för båda lagen. Britternas skräll ger oss nu ett stormöte direkt i kvartsfinalen och Japan får ses som knappa favoriter, även om man inte imponerat i gruppspelet. Brasilien har samtidigt sett vassa ut, men brukar få problem i kvartsfinalerna. Dags att ta sig förbi kvarten nu kanske?

Tips: 2-0

Håll ett öga på: Världens bäste fotbollsspelare, Marta som är en underhållare av hög rang. Kommer vara det drivande kugghjulet i det Brasilien som ska försöka slå ut Japan. Marta måste fungera och svenskbekantingen kommer troligtvis att finnas i rampljuset även den här gången.
__________________________________________________________

Storbritannien – Kanada

Matchstart: 20:30

Kommentar: Hemmanationens ljuva skräll mot Brasilien ger nu ett lättare motstånd där Kanada absolut är möjliga att slå. Kanada är på förhand favoriter och stärkte säkert sitt självförtroende efter upphämtningen mot Sverige. Men magkänslan säger att hemmastödet gör skillnaden och tar Storbritannien till semifinal.

Tips: 1-0

Håll ett öga på: Storbirtanniens farlige målskytt Steph Houghton som hittills frälst hemmanationen med tre mål. Avgjorde mötet med Brasilien tidigt och måste helt enkelt fortsätta att producera om den brittiska drömmen om en medalj ska leva vidare. Ja, på damsidan alltså.

Vad tror ni om matcherna? Vilka går vidare? Och förresten, hur går det för Sverige?
__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply