Erik Friberg klar för BK Häcken

Erik Friberg klar för BK Häcken

Häcken väntas presentera nyårsbomb

Allsvenska BK Häcken uppges ha gjort klart med Erik Friberg från MLS-laget Seattle Sounders. Det skriver GT i dag. 

Så sent som igår berättade Häckens sportchef Sonny Karlsson för GP att klubben kommer presentera en “nyårsbomb” i form av en ny  spelare i dagarna. I dag kan GT avslöja vilken spelare det rör sig om, MLS-mittfältaren Erik Friberg. 30-åringen som spelade i Häcken mellan 2007 – 2010 och som dessutom vann allsvenskan med Malmö 2010, har enligt tidningen skrivit på ett fyra-årskontrakt med klubben. Värvningen väntas presenteras efter nyår. Sonny Karlsson har tidigare berättat för GP om läget i truppen.

– I år hade vi 29 spelare, så det kan mycket väl bli fler spelare in. Allting handlar om vad som händer med oss själva, och våra spelare. Hur ser vi ut när vi sätter igång? Är vi hela och friska eller behövs det förstärkas? Vi har exempelvis Paulinhos knä, som han ska rehabträna en och en halv månad till innan han får gå på grönbete. Sen får vi se om det håller. Vi tror ju det, men det vet vi inte, och då får vi titta på nya spelare. Men vi sitter bra till, säger han.

Owoeris framtid osäker

En av spelarna som ryktats bort från Häcken i vinter är skytteligavinnaren John Owoeri. Huruvida det blir någon flytt för anfallaren eller inte är dock fortfarande osäkert.

– Det är samma nu som tidigare. Det finns klubbar utanför Europa som är intresserade, men det är inget konkret bud hos oss. Jag vet att det finns intresse. Frågan är bara hur det tar sig vidare, säger Sonny Karlsson till GP.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply