Cuphelgen avslutad

bet365

2013-08-04

Ledsen jag inte kunde uppdatera bloggen under cupen, men bloggverktyget fungerade inte så bra på ipaden så kunde inte skriva. Men för att sammanfatta detta är jag mycket nöjd med helgen!
Vi spelade två cuper. En i Motala som var en elitcup och sen Forwardcupen i Örebro.

Eftersom vi spelade två cuper samtidigt så var det inte stora trupper man kan åka med till cuperna. Lägg därtill att flera spelare var borta på semester. Så en stor utmaning låg framför oss!

Till cupen i Motala hade vi anmält 13 spelare. Väldigt lite men vi hade inte mycket val. Vi var ju tvugna att ha spelare till den andra cupen också. Men det visade sig vara alldeles för lite. Redan innan första matchen skadade sig en av spelarna och ytterligare tre under matchens gång! Vi är helt plötsligt nere på nio spelare. Men lyckligtvis kunde en av spelarna som skulle bort åka ner och spela en dag och vi fick ihop en spelare till som kunde komma ner till dagen efter. Så nu var vi 11 speldugliga spelare plus avbytare som alla var skadade. Lägg till att vi spelade tre matcher under lördagen i nästan 30 graders värme. Ni förstår själva, det är inte lätt!
Att presterna under sådana här förhållanden är både tufft fysiskt och psykiskt. När du spelar en match och det är 30 grader varmt och du vet att du inte kan byta om du skadar dig eller blir trött så blir du väldigt begränsad i ditt spel. Du tar inte den där extra löpningen eller går i duellen som du kanske borde. Att spela i 30 graders värme och veta du har två matcher kvar att spela oavsett hur du mår kan få vilket spelare som helst att bli defensiv i tanken. Psykiskt hamnar du i överlevnadsläge istället attackläge. Vi behöver vara i attackläge för att spela bra.
Ni som läst bloggen vet också att vi jobbar för att bli smarta och tänkande spelare. Vi vill hitta lösningar och vara kreativa. Vi har ett spel som kräver mycket tänka helt enkelt. Och när du är helt slutkörd är detta extra svårt.

Men under omständigheterna så är jag mycket nöjd med turneringen. Det var en träningsturnering och syftet var att få matchträning mot bästa möjliga lag. I första matchen mot IFK Haningen förlorade vi med 4-1. Men deras 3-1-mål och 4-1-mål kom i slutminuten när vi jagade kvitteringen. Men det var rättvis seger till IFK. Sen mötte vi FC Athletic där vi förlorade med 2-0. Men ett kryss hade varit mer välförtjänt. Vi skapade lägen för att klara det. Sen gjorde vi en mindre bra match mot Skiljebo som jag anser vi är bättre. Förlorade med 2-0. Men trots tre raka förluster var inte kvartsfinalen helt borta. Det var nämligen så fyra lag av sex gick till kvartsfinal. Så om vi vann de resternade två matcherna och övriga matcher gick vår väg så kunde vi ta oss till kvart.
Det började också bra. Vi slog Hässleholm med 1-0 och i alla andra matcher gick resulten vår väg och vi hade allting i egna händer inför sista matchen mot AFK Linköping. Seger och vi var i kvartsfinal. Vi var väldigt taggade och började riktigt bra. Ägde spelet första fem minuterna men sen blåser domaren av matchen för det åskar. 50 minuter fick vi vänta i omklädningsrummet och när vi kommer ut var planen helt förstörd. Vatten överallt. Bollen stannade ju efter en meter om vi slog efter backen! Vi kunde inte rulla alls så enda vi kunde göra var att slå den på ytan och gå mot mål. Vi är det klart bättre laget men istället kontrar AFK in 1-0 efter en av deras spelare driver igenom från egen planhalva (!). Men när det är 18 minuter kvar av matchen gör vi 1-1 och vi har vittring. Vi skapar flera lägen och 2-1 hänger i luften. Men när det är ett par minuter kvar så gör dem 2-1 och det är godnatt för denna gång. Istället blir det en avslagen placeringsmatch där vi vann på straffar.

Forwardcupen
Med vårt andra lag spelade vi Forwarcupen i Örebro. En stor turnering med många lag. Jag var själv inte på plats så kan inte rapportera i detalj. Men vi gick hela vägen till semifinal mot lokalkonkurrenten BK Forward. BK Forward är vår stora konkurrent i stan och båda klubbarna håller till ute på väster. Våra två 98-lag är jämnbra och det blir alltid jämna matcher. Men denna gång var det deras förstalag mot vårat breddlag. De hade dessutom toppat upp med överåriga distrikslagsspelare. Trots det tar vi ledningen och leder matchen tills det är sekunder kvar och då gör Forward 1-1 på hörna och sedan vinner dem på straffar. En riktig bragd av våra killar och är jag enormt imponerad över vilka kliv killarna tagit under säsongen som gått.

Nu får laget två dagars ledighet sen börjar vi träna igen. Ser redan fram emot den träningen

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365