Uppgifter: Kjartansson kan återvända till Allsvenskan i sommar

Uppgifter: Kjartansson kan återvända till Allsvenskan i sommar
bet365

Vidar Örn Kjartansson är klubblös efter att brutit kontraktet med turkiska Yeni Malatyaspor. Nu öppnar agenten för en återkomst till Allsvenskan.

Vidar Örn Kjartansson lånades in av Hammarby i fjol men fick lämna efter endast ett halvår då Bajen inte hade råd att köpa loss islänningen. Efter att ha lämnat Hammarby har dock framgångarna uteblivit för Kjartansson som nu kan vara på väg tillbaka till Sverige.

Anfallaren har nämligen brutit sitt kontrakt med turkiska Yeni Malatyaspor och nu säger agenten Olafur Gardarsson att återvända till Sverige är aktuellt.

– Han är helt fri nu. Fri från Rostov och fri från Turkiet. Om du lägger det faktum att han är fri spelare till hans målfacit så är det klart att han är intressant för klubbar. Vi pratar med klubbar nu, säger Gardarsson till FotbollDirekt och fortsätter:

– Jag kan inte säga vilka klubbar jag är i kontakt med, men Vidar skulle absolut kunnat tänka sig Sverige igen. Han hade en fantastisk tid i Malmö och en fantastisk tid i Hammarby och han gillar verkligen landet.

En övergång till allsvenskan skulle i så fall bli klar i början av nästa vecka då det svenska transferfönstret stänger på tisdag.

– Det är lite märkligt att fönstret i Sverige är lagt tidigare än de andra länderna i år. Om han ska tillbaka till Sverige så måste han göra klart med något senast på tisdag. Fönstret i Europa är längre än i Sverige så det finns tid, men det kan gå snabbt också. Det kan komma nyheter nästa vecka, det återstår att se, avslutar Gardarsson.

Kjartansson stod för sju mål och tre assist på 15 allsvenska matcher i Hammarby-tröjan under sin senaste sejour i Allsvenskan. Han har tidigare även representerat Malmö FF.

SE ÄVEN: Uppgifter: Kjartansson kan återvända till Allsvenskan – bekräftar intresse

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply