Officiellt: Robin Olsen lånas ut till FC Köpenhamn

PAOK lånar ut Robin Olsen till FC Köpenhamn

Tiden i PAOK FC har varit väldigt mycket upp och ned för Robin Olsen. För att lösa hans ojämna speltid har PAOK fattat beslutet att låna ut den svenska landslagsmannen till svensklaget FC Köpenhamn fram till sommaren.

Robin Olsen lämnade Malmö FF sommaren 2015 efter en väldig succé i både Allsvenskan och Champions League. Flyttlasset bar av till Grekland och toppklubben PAOK FC som satsade hårt för att utmana överlägsna Olympiakos om ligatiteln.

Tiden i Grekland har dock varit höga toppat och djupa dalar för Olsen. Han började med att vara ordinarie och göra väldigt bra ifrån sig, till att plötsligt vara bänkad och på väg bort från klubben. Som lösning till denna soppa har PAOK fattat beslutet att låna ut Olsen fram till sommaren och klubben som lånar Olsen är FC Köpenhamn.

”FCK är min favoritklubb”

FCK bekräftar på sin officiella hemsida att Olsen har plockats in som ersättare till deras skadade förstamålvakt Stephan Andersen. Olsen är mycket glad över möjligheten att spela för FCK
–  Jag landade precis och ska åka till klubben nu. Just nu är jag väldigt glad för att det här löste sig innan fönstret stängde. Köpenhamn är min favoritklubb och nu när jag kommer hit får jag möjligheten att vinna titlar och en större chans att spela EM.

Även hans agent Hasan Cetinkaya är glad över flytten.
– Precis som Robin säger så har tränaren gjort en del ändringar i laget, vilket gjorde att vi kände att det var nödvändigt för Robin att flytta i det här fönstret. I och med flytten till Köpenhamn kommer Robin få speltid i en storklubb i Skandinavien, vilket gör att han har ett bra läge för att bli förstemålvakt i EM med tanke på de andra målvakternas situation.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365