Officiellt: Henrik Larsson klar för Helsingborg

När Henrik Larsson för ungefär ett år sedan presenterades som ny tränare för Falkenbergs IF var det ingen som trodde att han skulle kunna hålla dem kvar i Allsvenskan, men efter ett makalöst år med klubben är han nu en av Sveriges hetaste tränare. Många har till och med velat ha in honom i landslaget, men istället blev det Helsingborg för 43-åringen.

Ett Helsingborg som har genomgått en tuff säsong med få ljusglimtar, något som klubbens ordförande Claes Ohlsson enligt Sportbladet är medveten om:

”I kölvattnet av den gångna säsongen så känner klubben ett behov att ta ett helhetsgrepp, ett behov av en nytändning i vår verksamhet.”

En av svenskens första uppgifter blir att försöka behålla David Accam, som var en av de där få ljusglimtarna Helsingborg visade upp den senaste säsongen. Ghananen har dock ryktats bort ett flertal gånger vilket gör det till en svår uppgift som ”Henke” har framför sig.

I klubben, där han är en av de största ikonerna genom tiderna, spelar även hans son Jordan Larsson, men deras relation ska enligt Henrik Larsson inte hamna framför klubbens prestation.

Vi har diskuterat det hemma. Vi pratade om att det är viktigt att vi ser skillnad på Jordan son och pappa Henrik, allt som hände här är i HIF:s intresse, det är inget personligt.”

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365