Molde bekräftar – vill värva Magnus Wolff Eikrem

Malmö FF:s Magnus Wolf Eikrem tränar med Molde

Magnus Wolff Eikrem finns på Moldes önskelista

För någon dag sedan skrev vi om hur Magnus Wolff Eikrem tränade med Molde, men att det endast var för att hålla formen uppe. Nu menar Molde att man är intresserade av att värva Eikrem redan i vinter.

Magnus Wolff Eikrem plockades upp av Malmö FF inför säsongen 2015 och flera trodde att norrmannen skulle bli ett ordentligt kap. Han kom som bosman efter att ha lämnat Cardiff på grund av en turbulent tid i truppen. Rent kvalitetsmässigt skulle han dominera Allsvenskan och det gjorde han första halvan av säsongen, innan Åge Hareide bänkade honom under hösten.

Det har gått lite rykte om att Eikrem vill lämna MFF eftersom han vill spela betydligt mer än vad han gjorde 2015. En tänkbar klubb har varit hans moderklubb Molde, en klubb som han dessutom tränar med just nu för att hålla formen uppe. Även om Eikrem menar att han bara tränar för att vara i form när MFF drar igång sin träning den 18:e januari, så vill Molde värva honom.

”Han måste prata med Malmös nye tränare”

Ole Gunnar Solskjaer är tränare för Molde och det var han som värvade Eikrem till Cardiff 2014. Det är ingen hemlighet att Solskjaer gillar Eikrem och han vill värva honom nu också. Först måste dock Eikrem prata med MFF:s nya tränare Allan Kuhn.
– Historien visar ju att jag gillar Magnus mycket, men han är Malmöspelare och det är ingen dialog mellan klubbarna nu. Jag räknar med att Malmö vill behålla honom, det hade i alla fall jag gjort om jag var hans tränare, säger han till rbnett.no enligt Sydsvenskan.

Moldes klubbdirektör Øystein Neerland öppnar för en värvning av Eikrem.

– Alla bra fotbollspelare som kan tänka sig att spela för Molde är intressanta för oss, och Magnus är dessutom en lokal spelare. Men han har kontrakt med Malmö och han måste prata med Malmös nye tränare innan det kan bli aktuellt, säger han enligt Sydsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365