Officiellt: Tesfaldet Tekie lämnar IFK Norrköping för belgiska Gent

Officiellt Tesfaldet Tekie lämnar IFK Norrköping för belgiska Gent

Norrköpings supertalang klar för svenskklubben.

Det har ryktats om en övergång till ett flertal klubbar för den 19-årige svensken Tesfaldet Tekie, och under onsdagen presenterades han av den belgiska klubben KAA Gent. 

19-årige Tesfaldet Tekie slog igenom med dunder och brak i Allsvenskan säsongen 2016. Han slog sig in och blev en bärande spelare på det inre mittfältet hos regerande svenska mästarna IFK Norrköping, samt debuterade i det svenska u21-landslaget där han imponerade på förbundskaptenen Håkan Ericsson: – Han har imponerat med sitt sätt att behandla bollen och sitt sätt att ta fram den i planen.

Under tisdagen rapporterades affären vara nära då mittfältaren saknades på Norrköpings träning, och enligt uppgifter till Sportbladet ska han istället ha befunnit sig på ett flygplan till Belgien, någon som tränaren Jens Gustafsson inte ville kommentera. Men nu står det alltså klart att den 19-årige talangen flyttar till den belgiska klubben, där även Emir Kujovic samt Jacob Rinne finns sedan tidigare. Affären sägs landa på dryga 15 miljoner kronor.

KAA Gent har tidigare varit lite av en mardrömsklubb för svenskar bland andra Magnus Eriksson, Erik Johansson och Emir Kujovic, som alltså fortfarande sitter fast i klubben, misslyckats totalt. Vi får hoppas att Tekie, som är född i Eritrea, går en ljusare framtid till mötes.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply