Officiellt: Rawez Lawan till Dalkurd FF

Lawan klar för spel i Superettan

2005 spelade Dalkurd FF sin första seriematch, då i division 6. Efter stormsteg genom seriesystemet är det i år dags för spel i Superettan. Nu bekräftar Borlänge-klubben att man förstärker truppen med Rawez Lawan som förra säsongen tog SM-guld med IFK Norrköping.

Offensive Rawez Lawan fick sparsamt med speltid i IFK Norrköping under den gångna säsongen när klubben tog sitt första SM-guld på 26 år. Efter säsongens slut valde klubben från Östergötland att inte förlänga kontrakten med Lawan och sedan dess har han varit klubblös.
Nu bekräftar Dalkurd FF sin officiella hemsida att man gjort klart med den kvicke spelaren.

– Vi är väldigt glada och stolta över att göra klart med Rawez, det är en spelare vi följt och som vi drömt lite om att få hit. Vi tror att han kommer vara väldigt nyttig framförallt med tanke på hans spelaregenskaper och den stora rutin han besitter, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till klubbens hemsida.

28-årige Rawez Lawan bekräftar att han hade anbud från allsvenska klubbar men följde sitt hjärta och skrev på för Dalkurd.

– Jag är mycket glad över att få bli en del av Dalkurd. Utifrån dom anbuden jag hade från högsta divisionen i Sverige så väljer jag Dalkurd alla dagar i veckan även om det är superettan. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot denna resa vi ska göra tillsammans, säger han till Dalkurds officiella hemsida.

Lawan och Dalkurd har kommit överens om ett kontrakt som gäller året ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply