Liverpool utmanar Real Madrid om Álvaro Morata

Liverpool utmanar Real Madrid om Álvaro Morata

Liverpool jagar Álvaro Morata

Enligt den engelska siten Liverpool Echo är Premier League-klubben intresserade av att förstärka anfallet med Juventus 23-årige anfallare Álvaro Morata.

Jürgen Klopp och Liverpool har det inte lätt i årets Premier League. För tillfället ligger man på nionde plats i tabellen och har endast vunnit två av sina åtta matcher vilket skapat oro hos klubbledningen. Nu skriver Liverpool Echo att man är beredda att lägga ut en större summa för att locka till sig Juventus anfallare som denna säsong fått kliva åt sidan istället för Paulo Dybala och Mario Mandzukic.

 

Denna säsong har spanjoren endast fått starta åtta ligamatcher och kan nu vara på väg att byta Turin mot Liverpool som är i behov av en anfallare. Morata har fått sparsamt med speltid samtidigt som Daniel Sturridge inte kommer över sina skadeproblem, det hela har gjort att Anfield-klubben jagar en ny anfallare och Morata ska vara ett av klubbens första alternativ, både på grund av åldern och proflen.

Real Madrid vill köpa loss Álvaro Morata

Enligt italienska Premium Sport har Juventus redan börjat sätta igång att leta efter en ersättare till spanjoren och flertalet namn har dykt upp i jakten på nyförvärv. Ett av de hetaste namnen att flytta till Turin-klubben är Edinson Cavani som under en längre tid inte ska ha trivs med rollen att spela på en kant då Zlatan Ibrahimovic alltjämt tar upp platsen som centerforward. Redan i maj månad rapporterade vi på Silly Season Sverige att Juventus förhandlar med Cavani men då gick det inte som man tänkt sig. Nu vill den italienska toppklubben göra ett nytt försök att värva anfallaren som tidigare spelat i bland annat SSC Napoli.

Moratas kontrakt med Juventus sträcker sig till 2020 och Real Madrids återköpsklausul ligger på 35 miljoner euro. Hur mycker Liverpool kan tänka sig betala är ännu oklart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply