Sven-Göran Eriksson vill fortsätta med fotbollen

bet365

”Svennis” tänker inte sluta

Efter att ha slutat som tränare i Shangai trodde många karriären var över. Men 68-åringen har mer att bevisa, enligt honom själv.

Sven-Göran Eriksson, eller Svennis, har haft en lyckad tränarkarriär. Värmlänningen slog igenom på allvar med IFK Göteborg från 1979 till 1982 där han bland annat vann Uefa Cupen med ”blåvitt”. Efter det tog han sig ut på kontinenten och fortsatte sina framgångar i Benfica.

Men uppdraget i Portugal var långt ifrån hans sista. Efter att bland annat gjort succé i Italien, med ligatitlar i Rom, fick svennis tillslut uppdraget som förbundskapten för det engelska landslaget. Där stannade han i fem år, med kvartsfinal i VM som bästa merit.

Från Mexiko till Kina

Äventyret var dock inte slut efter tiden som förbundskapten i England. Efter några misslyckade sejourer i engelska klubblag som Manchester City och Leicester. Den svenske tränare försökte sen på sig att coacha landslag igen. Men efter fiaskon i både Elfenbenskusten och Mexiko hamnade han till slut i Kina.

Nyligen gick svenskens kontrakt med den kinesiska klubben Shangai ut. Men för de som trodde att han tänkte avsluta sin tränarkarriär har de fel. För enligt källor till Sky Sports kommer svennis att leta efter ett nytt jobb som fotbollstränare. Men var är än så länge oklart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply