Officiellt: John Alvbåge lämnar IFK Göteborg för Minnesota United

IFK Göteborg släpper målvakten till MLS

IFK Göteborg tappar en viktig pjäs inför kommande säsong. Det är målvakten John Alvbåge som kommer att lämna för spel i MLS och Minnesota United.

Tidigare under veckan kom det uppgifter som gjorde gällande att John Alvbåge var på väg att lämna IFK Göteborg efter totalt fem år i klubben. Enligt rapporter handlade det om en flytt till över Atlanten för spel i amerikanska högstaserien MLS (Major League Soccer), och nu står det klart att 34-åringen lämnar Blåvitt inför säsongen 2017. Målvakten har nämligen tackat ja till en lånesejour hos Minnesota United, med möjlighet till förlängning efter säsongen.

– Det har gått väldigt fort. John ska infinna sig på deras träningsläger i Arizona snarast och åker redan under onsdagen. Till en början handlar det om ett låneavtal fram till 15 juli, som därefter kan förlängas med 18 månader. Vi ville inte stoppa honom från ett äventyr och en möjlighet som kanske bara kommer en gång i karriären, säger sportchefen Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida och fortsätter:

– Det är givetvis väldigt tufft att så plötsligt tappa en målvakt med den kapacitet och erfarenhet som John besitter. Samtidigt kanske situationen bakom honom är bättre än på många år med både Erik Dahlin och Pontus Dahlberg i truppen.

I MLS-klubben finns sedan tidigare den före detta Örebro-spelaren Mohammed Khalid Saeid. Dessutom har Rasmus Schüller från BK Häcken nyligen tecknat ett avtal med Minnesota. Ligaspelet inleds i början av mars.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply