Bundesliga-klubb har scoutat Augustinsson

Den tidigare IFK Göteborg-spelaren kan vara på väg bort från FC Köpenhamn

Den lovande vänsterbacken Ludwig Augustinsson, 20, har enligt uppgifter scoutats av Bundesliga-klubben Stuttgart.

I vintras lämnade den blott 20-årige vänsterbacken Ludwig Augustinsson svenska klubben IFK Göteborg för spel med danska storklubben FC Köpenhamn, som fick betala 13 miljoner kronor. Där har han imponerat tillräckligt mycket för att redan nu locka till sig intresse från tyska Bundesliga.

”Jag vet att de är intresserade”

Enligt Fotbolldirekt har Stuttgart scoutat spelaren och ska vara intresserade av att värva honom. Uppgifterna gällande intresset bekräftas också av spelaren själv, som gläds av intresset från storklubben.
– Ja, jag har hört om Stuttgart. Jag vet om att de är intresserade. Jag har hört det. Det är bara kul och ger mig energi och boostar mig att träna ännu hårdare, säger Augustinsson till Fotbolldirekt.
– Men jag känner ingen stress. Säger FCK nej så är det så. Det är smickrande det också – att klubben håller hårt i mig. Jag vill spela så många matcher som möjligt för FCK. Jag känner att jag är på rätt plats, det känns fantastiskt här. Det är bara att njuta och det gör jag.
– Men det är klart att det är otroligt kul att höra att klubbar i Europa ser vad man gör. Som jag sade så ger det energi och ännu mer självförtroende.

Prislappen för svensken – 25 miljoner kronor

Samma uppgifter hävdar att FC Köpenhamn kräver åtminstone 2,5 miljoner euro, motsvarande drygt 25 miljoner kronor, för sin svenske ytterback. Men det kan mycket väl sluta med att Augustinsson byter klubb i sommar, blott ett halvår efter att han lämnade Allsvenskan.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply