Branimir Hrgota jagas av Hamburg

Hrgota jagas av anrik klubb

Branimir Hrgota på väg till Hamburg?

Trots att vinterfönstret nyligen slog igen så fortsätter ryktena att gå varma, den tyska Bundesligaklubben Hamburg väntas förstärka sitt anfall till sommaren, och nu kommer uppgifter att man har ställt in siktet på Borussia Mönchengladbachs anfallare, Branimir Hrgota.

Den IK Tord-fostrade svensken, Branimir Hrgota, har varit ett efterfrågat namn på både den nationella och internationella marknaden, flera klubbar i både Sverige och utlandet har försökt att få 23-åringens namnteckning på pappret, men trots att speltiden har varit minimal så har den forne J-Södra-spelaren valt att stanna kvar.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit om att IFK Göteborg vill värva Hrgota.

Tyska medier uppger nu att HSV, med Bruno Labbadia i spetsen, försöker sno åt sig svensken och dess underskrift. Hamburg med en ansträngd ekonomi väntas tappa två anfallare i sommar – och Hrgota kan nu vara en potentiell ersättare. Anfallaren har totalt noterats för nio Bundesliga-mål på 68 framträdanden.

Svenskens agent har tidigare aviserat att speltiden är viktig för sin klient – något som Hamburg troligtvis skulle kunna erbjuda.
– Det är det allra viktigaste. Det är viktigare än pengar. Säsongen 2016/2017 måste han vara i en klubb där han får spela, 80 procent av matcherna i alla fall. Så det blir ett viktigt val. Det är viktigt inte minst för att han ska kunna konkurrera om en landslagsplats. Just på anfallsplatsen är det inte så stor konkurrens i svenska landslaget och får han bara spela i klubblaget så är möjligheterna stora, sade Drazan Gilja till Fotbolldirekt.se, tidigare i år.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply