Liverpool och Inter jagar Forsberg

Forsberg drar på sig europeiskt intresse

Emil Forsberg är ett hett namn ute i Europa. Ett antal riktigt stora klubbar rapporteras vara ute efter mittfältaren, inklusive 24-åringens egen favoritklubb. – Jag har alltid drömt om Premier League, jag är ett stort Liverpool-fan.

Emil Forsberg är tillsammans med Sam Larsson och Zlatan Ibrahimovic en av de hetare svenska spelarna på den europeiska transfermarknaden just nu. Yttermittfältaren har förutom att genom sitt mål mot Danmark hjälpa Sverige till EM den här hösten hunnit med att göra fem mål i 2. Bundesliga. Forsberg flyttade till tyska Red Bull Leipzig från Malmö FF så sent som i januari i år och har redan hunnit ta en startplats i den storsatsande klubben.

Ligaledare intresserade

Under sitt knappa första år i klubben har norrlänningen med rötter i GIF Sundsvall spelat 33 matcher, under vilka han gjort fem mål och åtta assist och hjälpt klubben till förstaplatsen i den tyska andraligan. Men redan nu kan svensken vara på väg till ännu större ligor och klubbar. Liverpool, Inter, Roma, Leicester, Atletico Madrid, Valencia och Lyon är alla toppklubbar i några av Europas största ligor med en sak gemensamt; att de alla enligt calciomercato.it är intresserade av Emil Forsberg. Uppgifterna om Romas intresse kommer också från giallorossi.net, en sida som fokuserar just på huvudstadsklubben.

”Stort fan av Liverpool”

Får Forsberg själv är nog valet inte så svårt. Liverpool är favoritlaget och landslagsstjärnan har tidigare uttryckt en vilja för spel på Anfield. – Man har ju drömmar så klart. Jag har alltid drömt om Premier League, jag är ett stort Liverpool-fan. Tar vi oss vidare här i CL så är det ju fullt möjligt att vi får möta Liverpool, det vore helt otroligt, sa Forsberg i en intervju till Fotbollskanalen inför playoff-matcherna mot Red Bull Salzburg 2014.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply