Förre tränaren: ”Elneny läkarundersöks av Arsenal”

Arsenal närmar sig Mohamed Elneny

Arsenal närmar sig sin första värvning det här transferfönstret. Mohamed Elneny har ryktats vara på väg till klubben under ett par dagar och nu verkar en affär vara nära att gå i lås. Egyptierns före detta tränare bekräftar nu rapporterna om att Elneny läkarundersöks av klubben. 

FC Basels mittfältare Mohamed Elneny har rapporterats vara på Arsenals radar ett tag. Londonklubben har varit på jakt efter en defensiv mittfältare som kan ersätta, och senare avlasta, just nu skadade Francis Coquelin och Jack Wilshere. Så sent som igår kom uppgifter från brittiska Daily Mail om att egyptiern skulle läkarundersökas av Arsenal under tisdagen för att sedan presenteras under de kommande dagarna.

Förre tränaren bekräftar rapporterna

De uppgifterna bekräftas nu av en källa nära Mohamed Elneny själv. Det är den före detta U20- och A-landslagstränaren Dia El Sayed som enligt Goal har bekräftat ryktenas trovärdighet. 23-åringen ska enligt rapporter från bland annat Daily Mail ha kommit överens med Arsenal om ett kontrakt på fyra och ett halvt år. Själva övergångssumman tros landa på cirka 7,5 miljoner pund.

Får spela CL

FC Basel och Mohamed Elneny lyckades inte kvalificera sig till Champions League-spel den här säsongen, vilket innebär att egyptiern är tillgänglig för spel i den tuffa åttondelsfinalen mot FC Barcelona. En eventuell ligadebut för 23-åringen skulle kunna komma i toppmatchem mot Liverpool den nionde januari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply