Film om Zlatan kommer i februari

Zlatan Ibrahimovic får en ny film om sig i början av 2016

Blådårar och Blådårar 2 var två succéfilmer som kom runt millennieskiftet och i Blådårar 2 handlade mycket om en Zlatan Ibrahimovic under sitt genombrott i Malmö FF. Nu får vår svenske superstjärna en ny film dedikerad till sig i februari.

Fredrik och Markus Gertten gjorde en dokumentär om Malmö FF och dess supportrar redan 1997 som hette Blådårar. Filmen blev en succé och år 2000 gjorde man uppföljaren Blådårar 2. Uppföljaren handlade mycket om MFF:s kamp tillbaka till Allsvenskan efter en chockartad degradering till Superettan 1999, och givetvis handlade den om en ung Zlatan Ibrahimovic som slog igenom som fotbollsspelare.

Film om Zlatan – ”Den unge Zlatan”

Nu är det dags för ännu en film om Zlatan och det är bröderna Gertten som är i farten igen. Filmen har premiär på en filmfestival i Amsterdam redan i november, men har premiär i Sverige först februari 2016. Den handlar enbart om Zlatan Ibrahimovic och mycket av materialet är hämtat från inspelningen av Blådårar 2, men även en del nytt material finns i filmen som heter: ”Den unge Zlatan”.

–  När vi först mötte Zlatan träffade vi en ung, öppen fotbollsspelare som gick rakt genom rutan och vi förälskade oss i hans direkthet. Han har en ärlighet och öppenhet som genom åren gett honom fiender också, säger Fredrik Gertten i ett pressmeddelande.

– När vi bestämde oss för att göra filmen och gick tillbaka till materialet hittade vi scener och ögonblick vi inte visste att vi hade. Det var inte bara den rolige oneliner-Zlatan vi hittade, utan även mörkare sidor, fortsätter han.

Zlatan gör film

Inför EM-kvalmatcherna mot Lichtenstein och Moldavien sade Zlatan att han planerade att göra film, men hur långt man har kommit i den processen är ännu oklart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply