Officiellt: Rohdén förlänger med Elfsborg

Elfsborg meddelade under fredagsförmiddagen att man har förlängt med den svenska landslagsmannen Marcus Rohdén och att det nya kontraktet sträcker sig till och med 2018.

Marcus Rohdén har slagit igenom stort i Allsvenskan de senaste åren och har nu dessutom tagit över rollen som mittfältsgeneral efter Anders Svenssons omskolning till mittback inför pågående säsong. Det var prat om att utlandet lockade för Rohdén och det fanns intressenter både från Danmark, Holland och Turkiet i vintras men Rohdén valde att stanna under sitt sista kontrakterade år i Elfsborg. Nu har han istället förlängt sitt kontrakt med klubben med tre år vilket håller honom i klubben till och med säsongen 2018.

”Mitt mål och dröm är fortfarande att en vacker dag gå utomlands”

– Jag kunde ha valt att inte skriva på någon förlängning med Elfsborg och kanske gå som Bosman, men det var inget jag ville alls. Mitt mål och dröm är fortfarande att en vacker dag gå utomlands, och om det blir så vill jag att det ska bli så bra som möjligt för Elfsborg, säger 23-åringen till Elfsborgs officiella hemsida och fortsätter tala varmt om klubben:

– Nu ser jag fram emot kommande år med Elfsborg, som är klubben som ligger mig varmast om hjärtat. Jag tycker att vi har ett väldigt spännande projekt på gång med alla unga spelare och sättet som vi spelar på. Jag vill vinna titlar och nå framgångar med det här laget och den här klubben som jag verkligen känner mig som en del av.

En nöjd tränare uttrycker sin glädje över förlängningen

– Marcus får räknas som lagets hjärta och lunga med sitt enorma löpande och sin extremt uppoffrande spelstil som han kryddar med bra passningsspel och att han är involverad i målchanser i varje match. Det är en fantastisk kille som har utvecklats mycket på senare tid, så det är naturligtvis mycket glädjande att kunna knyta upp honom till Elfsborg för en lång tid framöver, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till hemsidan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply