Officiellt: Niklas Gunnarsson till Elfsborg

Försvararen ansluter på lån från Vålerenga

Den allsvenska klubben Elfsborg vann i gårdagens Europa League-kvalmatch med 2-1 mot Odds BK. Nu står det också klart att klubben förstärker defensivt inför resterande del av säsongen med norske landslagsmeriterade spelaren Niklas Gunnarsson.

Med den allsvenska hösten runt hörnet har Elfsborg, som är en av kandidaterna till att ta hem SM-guldet, förstärkt sin trupp med ett landslagsmeriterat namn. Från norska klubben Vålerenga har nämligen idag den norske försvararen Niklas Gunnarsson anslutit. Affären gäller ett lån över resten av säsongen och spelaren med fyra U23-landskamper på meritlistan, kan spela både som mittback och ytterback.

”Ser fram emot att spela här”

Den inlånade spelaren ska dessutom vara spelklar direkt för Borås-laget.
– Det känns riktigt bra att få komma hit till Elfsborg som är en klubb jag hört väldigt mycket gott om. Jag fick höra att klubben var intresserad av mig och lyckligtvis gick det att lösa så att jag fick komma hit, så jag ser mycket fram emot att spela här, säger Niklas Gunnarsson till klubbens hemsida.

I avtalet finns även en köpoption på två och ett halvt år inkluderad. Han kommer bära nummer 24 i klubben och är tillgänglig för spel i Europa League-kvalet, dock först i en eventuell tredje omgång då laget inte kan registrera fler spelare denna omgång.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply