Officiellt: Joakim Nilsson klar för Elfsborg

Elfsborg värvar ny mittback

IF Elfsborg har gjort klart med GIF Sundsvalls mittbackstalang Joakim Nilsson. Det bekräftar klubben på sin officiella hemsida idag. U21-landslagsmannen har skrivit på ett fem-årskontrakt med Boråsklubben. 

För bara några dagar sedan blev Elfsborgs backstjärna Sebastian Holmén klar för ryska Dynamo Moskva. Det har sedan dess tisslats och tasslats om vem som ska ersätta mittbacken. Svaret blev Sundsvalls Joakim Nilsson som har en A-landskamp och sex U21-landskamper på meritlistan.

– Det känns jättebra nu när det är klart, och att kontraktet är på fem år är bara positivt. Det innebär trygghet och att jag kan fokusera på allt jag har att arbeta med, min utveckling som spelare till exempel, säger Nilsson till Elfsborgs hemsida och fortsätter.

– Nio medaljer på de senaste tio åren säger väl allt egentligen. Jag har kommit till en toppklubb där jag vill ta ytterligare steg i min utveckling som fotbollsspelare, och jag vet att förutsättningarna för det finns i Elfsborg.

Värvas för fem miljoner kronor

Enligt tidigare uppgifter ansluter Nilsson till Elfsborg för en övergångssumma på fem miljoner kronor. Boråsklubbens tränaren Magnus Haglund verkar vara minst sagt nöjd med förstärkningen.

– Joakim är en ung, spännande mittback som under fjolårssäsongen tog ett väldigt stort kliv i sin utveckling som fotbollsspelare då han etablerade sig i Allsvenskan, blev U21–landslagsman och dessutom blev uttagen till A–landslagets januariturné, säger Haglund till klubbens hemsida.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply