• Error, no group ID set! Check your syntax!

Officiellt: Walid Atta klar för Östersund FK

Officiellt: Walid Atta klar för Östersund FK

Walid Atta har skrivit på för Östersund FK i Allsvenskan

Efter flera rykten och spekulationer kunde Östersund FK idag bekräfta på sin officiella hemsida att Walid Atta har skrivit på för klubben. 

Den reslige svenske mittbacken Walid Atta har skrivit på för den Allsvenska nykomlingen Östersund FK. Det har tidigare ryktats om en eventuell övergång till Elfsborg men de gjorde som bekant klart med Joakim Nilsson från GIF Sundsvall tidigare igår.

Mittbackens senaste klubb var Genclerbirligi i Turkiets högsta division som han skrev på för i April 2015. I December samma år bröt de bägge parterna kontraktet med varandra och Atta har sedan dess varit klubblös. Såhär säger han om tiden i Genclerbirligi till Östersunds posten:

– Det gick bra så länge Stuart Baxter var tränare i Genclerbirligi, men sen fick jag ingen speltid. Jag fick träna med juniorerna. Det var ren och skär politik. Den nya lagledningen ville inte alls att jag skulle vara kvar fastän jag ingenting gjort själv för att diskvalificera mig. Jag ville bara spela berättar Atta för Östersundsposten.

Walid Atta inledde karriären i Gunnilse IS i Göteborg innan han gick till Väsby United för att sedan ta klivet till AIK. Där var han med och tog SM-Guldet 2009. Efter säsongen 2010 skrev Atta på för Lokomotiva i Kroatien som han sedan lämnade för Dinamo Zagreb i samma land. Sejouren i Kroatien blev inte helt lyckad så Atta återvände till Sverige 2012 för Helsingborgs IF där han spenderade två säsonger innan han skrev på för BK Häcken på Hisingen. Där spelade han alltså fram till i våras innan äventyret i Turkiet började. Denna utflykten blev inte heller lyckad och Atta är alltså nu bekräftat nyförvärv för den Allsvenska nykomlingen Östersund FK.

Kontraktet är signerat på ett plus ett år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply