bet365

Landslagsdebutanten Kerim Mrabti korsbandsskadad

Landslagsdebutanten Kerim Mrabti korsbandsskadad

Kerim Mrabti borta minst sex månader

Efter en otäck smäll i landslagsdebuten står det klart att Kerim Mrabti tvingas vara borta från spel minst sex månader, och missar därmed ett eventuellt EM.

Landslagskarriären började inte bra för DjurgårdenKerim Mrabti, redan i debuten mot Estland tvingades mittfältaren att lämna planen och nu bekräftar landslagsläkaren Anders Valentin att det handlar om en korsbandsskada.

 

– Ja, det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan, säger landslagsläkaren Anders Valentin till förbundets hemsida och fortsätter:

– Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kombinerade med skador på andra strukturer i knäleden.

En första prognos säger att Mrabti blir borta minst sex månader, men spelaren kommer att undersökas mer när han kommer tillbaka till Sverige.

– Det är jättetråkigt och det är lika bra att vara beredd på att det är en allvarlig skada, men jag är redan ändå helt inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger Kerim Mrabti till förbundets hemsida.

Mrabti är ändå inställd på att stanna kvar med landslaget i Abu Dhabi.

– Landslagsläkaren säger att det inte spelar någon roll. Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply