Inför Brage borta: Kärt återseende med Tauer

bet365

På tisdag reser Blåränderna till Domnarvsvallen för att spela den sista träningsmatchen innan Svenska Cupen och tävlingsfotbollen drar igång. Då är Marc Pedersen med i truppen och startelvan för första gången sedan han åkte på den långdragna korsbandsskadan mot Gefle i maj förra året. Han bildar mittlås med Mattias Östberg.

Få spelare är lika omtyckta av fansen som Marc Pedersen. Efter hans allsvenska premiär i Borås förra säsongen blev han ett omgående samtalsämne, främst för sin aggressiva spelstil, den totala hänsynslösheten, vinnarskallen och målfarligheten. Dessutom verkar han vara en helskön snubbe vid sidan av planen.

Lite dubbel glädje blir det också i och med att den karismatiske, före detta Djurgårdsspelaren och legendaren Jan Tauer tidigare idag (läs måndag) blev klar för Brage. Troligtvis är han redo för spel, så matchen lär bli mer kärleksfull än hatisk om man säger så.

Tidigare under försäsongen har det varit lite upp och ner. På åtta matcher har fyra slutat oavgjort (tre av dessa slutade inte helt ologiskt 1-1), två med seger och två med förlust. Påpekas måste dock att Pehrsson testat runt mycket med laget och att en del yngre fått speltid. På forum runt om är surret rätt negativt, men det jag lyckats se i år har ändå gett en del positiva vibbar.

Matchen verkar inte visas på DIFtv och jag kommer inte ha någon möjlighet att resa ner till Borlänge så som det ser ut, men en rapport kommer dyka upp på DIF.se, så håll utkik där imorgon.  

Emil Jakobsson
Favoritlag:  Djurgården
Favoritspelare: Joona Toivio, Jan Tauer och Arshavin

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply