bet365

Alexander Michel provtränar med Djurgården

Alexander Michel provtränar med Djurgården

Tränaren Özcan Melkemichel ger sin gamle adept chansen i Djurgården.

Förre svenske u21-landslagsmannen Alexander Michel provtränar med den Allsvenska klubben. I brist på alternativ i mittlåset, kallade tränaren Melkemichel in sin gamle adept.

När Alexander Michel debuterade som 19-åring för Syrianska i Allvenskan 2011 hade han Özcan Melkemichel som tränare. Han var ordinarie i mittförsvaret hos Södertäljeklubben i flera säsonger innan man i höstas valde att gå skilda vägar. Under tisdagen valde Melkemichel att kalla in sin förre adept till provträning för Djurgården då man plötsligt hade det lite knapert med mittbackar. Enligt källor till SvenskaFans.com kommer Michel att starta kvällens träningsmatch mot Vasalund i mittlåset tillsammans med nyblivne svenske a-landslagsmannen Jacob Une Larsson.

Till dif.se säger Özcan Melkemichel: – ”Vi har haft ont om mittbackar eftersom både Niklas Gunnarsson och Kebba Ceesay är inaktuella för spel. Så det kändes som ett bra läge att plocka hit honom. Jag har följt honom sedan han var junior. Han är en egen produkt från Syrianska som vi tog upp i A-laget när vi gick upp i Allsvenskan. Han spelade ganska mycket där och var ordinarie. Sedan fick han en korsbandsskada och fick kämpa för att komma tillbaka. Det finns mycket potential i honom, han är en spelande mittback, klok, stark, en riktig vinnarskalle, och med en mycket fin uppspelsfot”.

Enligt Melkemichel så fanns det under tiden i Syrianska ett stort intresse från utländska klubbar, och att han vid ett tillfälle var så gott som klar för en tysk klubb, men att korsbandsskadan satte stopp för mittbacken med meriter från det svenska u21-landslaget. Den 24-årige mittbacken säger själv till dif.se: – ”Det känns jättebra. Jag har inget kontrakt kvar med Syrianska så jag har haft lite is i magen och tagit det lugnt. Vi får se vad det blir men om det skulle ges en möjlighet här så är ju Djurgården ett bra steg för mig”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply