Officiellt: Viktor Claesson klar för Krasnodar

Viktor Claesson lämnar IF Elfsborg

Viktor Claesson ska under en längre tid ha velat lämna IF Elfsborg. Nu är mittfältaren klar för ryska Krasnodar.

Viktor Claesson anslöt sig till Elfsborg år 2012 från IFK Värnamo och har tillhört Boråsklubben sedan dess. I somras var han dock på väg att lämna Allsvenskan för spel i antingen italienska Crotone eller tjeckiska Slavia Prag, men en flytt uteblev på grund av att Elfsborg satte stopp för en eventuell affär. Nu står det dock klart att mittfältaren lämnar Sverige för spel utomlands den här säsongen.

Det är Elfsborg som meddelar på sin officiella hemsida att 25-åringen skrivit på ett kontrakt med Krasnodar som sträcker sig fram till 2020.

– Elfsborg har betytt väldigt mycket för mig utvecklingsmässigt, både som fotbollsspelare och som människa. Jag är väldigt tacksam för allt som föreningen har gjort för mig, säger Claesson till hemsidan och fortsätter:

– Att flytta till en annan kultur med ett nytt språk, det kommer bli lärorikt och riktigt roligt. Utmaningen blir att kunna kombinera äventyret med att ta mig till en ny nivå fotbollsmässigt i en annan liga efter fem år i Elfsborg och allsvenskan. Jag fick en bra bild och fin känsla av Krasnodar när jag var där och besökte klubben nyligen, den är väldigt professionell och välskött och kommer göra allt för att jag och min flickvän ska trivas, så allt känns kanon.

Enligt Borås Tidning kommer Elfsborg få in runt 20 miljoner kronor för spelaren. Claesson själv får en årslön på 8 till 10 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply