Bekräftat: Andreas Isaksson slutar i landslaget

Bekräftat: Andreas Isaksson slutar i landslaget

Andreas Isaksson slutar efter EM i Frankrike i sommar

Landslagsmålvakten Andreas Isaksson berättar att han kommer att sluta i det svenska landslaget efter sommarens Europamästerskap som avgörs i Frankrike.

På måndagen tränade det svenska landslaget på Friends Arena inför Sveriges match mot Tjeckien på tisdag. När träningspasset var över ställde Andreas Isaksson upp på en intervju där han stod fast vid vad han sagt vid tidigare tillfällen, nämligen att sommarens mästerskap blir det sista som han spelar i den svenska landslagströjan.

– EM blir det sista jag gör i landslaget. Det ska bara bli kul med den här våren, jag ser fram emot det här, det är kul att vara här, säger Andreas Isaksson.

– Jag har varit med hela min karriär, det känns fantastiskt att ha varit med så länge. Hoppas jag kan avsluta på ett bra sätt.

I landslaget är Smygehamnsonen startmålvakt men i klubblaget Kasimpasa har det dock inte gått lika bra, trots att det blivit lite speltid på senaste.

– Jag har ju inte spelat mycket under vintern och det har inte varit optimalt. Men nu har jag spelat tre matcher på raken, det känns positivt. Det är skönt, säger han.

Är du ett givet förstaval?
– Nej, det är jag inte. Det är ett beslut som Erik Hamrén tar. Vi har inte pratat om det på något sätt.

Isaksson säger att han inte har tagit ett beslut om framtiden, men förnekar inte att han kan återvända till Allsvenskan.

– Nej, det vet jag inte. Jag har ju ett år kvar på kontraktet. Jag har inte fattat de besluten ännu.

Totalt har det blivit 127 landskamper för Andreas Isaksson i det svenska landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply