Allsvenskan öppnar för namnbyte

bet365
Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Ett namnbyte för att öka omsättningen i Allsvenskan är aktuellt

Allsvenskan har blivit hetare än någonsin de senaste åren med tanke på Malmö FF:s framgång i Europa, IFK Norrköpings oväntade SM-guld och publikfesten på läktaren. För att öka pengarna i Allsvenskan kan ligan byta namn.

Upptaktsträffen inför Allsvenskan 2016 är i full gång och flera intressanta saker tas upp. Det har redan avslöjats att Malmö FF är favorit att vinna serien, både bland allas supportrar och hos spelbolagen. Utöver sådana omröstningar så diskuteras det även en hel del intressanta grejer som är aktuellt för Allsvenskan.

När Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk elitfotboll, klev upp på scen avslöjade han att Allsvenskan har som plan att nästan dubbla sin omsättning fram till 2018. För att uppnå detta mål så är det aktuellt med att sälja namnrättigheterna, serien kan alltså byta namn inom ett par år.

”Passera en halv miljard i omsättning”

Först svarade generalsekreteraren Mats Enquist planerna att öka omsättningen i Allsvenskan och hur mycket serien omsätter 2016.
– Vi kommer omsätta runt 350 miljoner 2016, med lite tur. Målsättningen är att om ett par år ha kunnat passera en halv miljard i omsättning. Om det blir 2017 eller 2018, det vet jag inte. Men det är på väg.

Lars-Christer Olsson fortsatte sedan att förklara hur man ska öka omsättningen och vad man diskuterar för möjligheter i nuläget.
– Det kan vara så, om någon är beredd att betala tillräckligt mycket, säger han, och får sedan den direkta frågan om han kan garantera att allsvenskan fortfarande kommer att heta just allsvenskan även framöver.

– Jag kan inte lova något, men vi tycker att namnet allsvenskan ska vara kvar. Kanske att vi kan tänka oss ”Allsvenskan sponsrad av…” eller något sånt, säger Olsson.

Missa inte de tio snyggaste matchtröjorna i Allsvenskan 2016, hur de allsvenska spelschemat ser ut och vilka som har rättigheterna till TV-sändningarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365