Pontus Jansson ser Guillermo Molins endast i MFF

Guillermo Molins - lön i Malmö FF - 2 018 000 kronor

En flytt till AIK kommer inte ske för Molins menar Jansson

För ett par veckor sedan kom det chockerande uppgifter som menade att AIK kommer försöka värva Guillermo Molins. En som inte kan tänka sig en sådan flytt är “Gisches” före detta lagkamrat Pontus Jansson.

Guillermo Molins har inte haft några lätta år sedan flytten hem från Anderlecht. Allt började med att han sköt hem guldet med sina 10 mål under hösten 2013. Våren 2014 var precis lika magnifik som den föregående hösten, men sen var olyckan framme. Mot Dinamo Zagreb gick korsbandet sönder och han har inte riktigt kommit tillbaka sedan dess.

De senaste månaderna har han befunnit sig i Belgien för både operation av knät och rehabilitering av skadan. Nu är han äntligen tillbaka i Sverige och om en knapp månad drar han igång full träning, förhoppningsvis utan smärta, med Malmö FF för första gången på över ett år.

Inget nytt i kontraktssituationen

Det som ställer till situationen med Molins är att han har ett kontrakt som går ut i sommar. Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har varit långsamma, även om både MFF och Molins vill förlänga. Även om AIK har visat intresse för att värva Molins så kan Torino-proffset Pontus Jansson inte se Molins i någon annan klubb än MFF.
– Gische är en av dem som jag pratar med mest och har bäst relation till i laget och jag måste säga att jag har väldigt svårt att se honom spela i ett annan allsvenskt klubb, jag har till och med svårt att se honom spela i ett annat skandinaviskt lag, säger han till Kvällsposten.

– Jag hoppas verkligen att det löser sig, en sådan som honom behövs. Det finns inte så många sådana kvar.

Jansson menar att det är extremt viktigt att ha lokala spelare i klubben. Molins är uppväxt i och runt Malmö, vilket betyder att han andas klubben både på och utanför planen.
– Det är Mackan (Markus Rosenberg) och Gische. Det är alltid bra att ha några spelare som vet hur klubben och staden fungerar, spelare som fansen kan profilera sig med och känna igen sig i.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply