AIK vill köpa loss Guillermo Molins

Guillermo Molins på AIKs intresselista

På torsdagseftermiddagen rapporterar Fotbollskanalen att AIK är intresserade av att värva Malmö FFs Guillermo Molins, en spelare vars kontrakt går ut i sommar.

Guillermo Molins har inte haft det lätt under den senaste tiden i Malmö FF. Skadorna har avlöst varande samtidigt som han inte fått speltid av den förre tränaren Åge Hareide. Molins var förra säsongen en av Allsvenskans absolut bästa spelare och som lagkapten ledde han laget till SM-guld med åtta mål och tre assist på elva matcher.

Därefter skadade han dock korsbandet och när han var tillbaka i spel hade man valt att ge kaptensbindeln till Markus Rosenberg istället, något som inte gillades av Molins.

Spelarens kontrakt går ut i sommar och efter nyår har han fritt fram att förhandla med andra klubbar utan Malmö FFs tillåtelse. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska AIK och turkiska Genclerbirligi vara intresserade av spelarens tjänster.

– Senast jag pratade med sportchefen Daniel Andersson meddelade han att styrelsen dragit tillbaka sitt kontraktsförslag som de hade lämnat ett tag tidigare. Det är såklart väldigt tråkigt och det signalerar att Malmö inte tror på honom, säger agenten Hasan Cetinkaya.

– Det är klart att andra klubbar följer utvecklingen och ser sin chans. Molins älskar Malmö FF och nummer ett är att förlänga, men om inte klubben vill så måste han se på andra alternativ.

Guillermo Molins och hans agent hoppas ha klart om framtiden i januari månad.

– I januari ska allt vara klart. Guillermo Molins är allsvenskans bästa spelare och han ska inte behöva vänta till februari eller mars för att MFF vill testa honom. Då finns det andra klubbar som vill satsa på honom och bygga upp honom ordentligt.

Även flertalet klubbar från AsienMellanöstern och Skandinavien ska ha visat intresse för Kävlinge-sonen.

– Jag har inga kommentarer om vilka klubbar det rör sig om, men det är en hel del, säger Cetinkaya.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson bekräftar att man har dragit tillbaka sitt kontraktsförslag.

– Det kan man väl säga. Vi har sagt att vi vill se vilket skick han är i nu efter den här operationen innan vi vill diskutera en förlängning. Så det kan jag hålla med om. Vi ser gärna en fortsättning med ”Gische” i Malmö, men nu vill vi se att han är okej innan vi fortsätter diskussionerna, säger han.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply