Kommer Majstorovic någonsin kunna spela i AIK igen?

bet365

Andreas Alm och Nebojsa Novakovic släppte en nyhet som fick många, inte minst gnagare, att höja på ögonbrynen – Daniel Majstorovic kommer att finnas med i truppen mot Halmstads BK. Kan man förlåta honom för det han gjorde mot vår klubb, eller kommer allting att vara som vanligt igen om han springer ut planen? På båda frågorna svarar jag nej.


Historien om AIK:s prestigevärvning Daniel Majstorovics ”uppror” i klubben har varit något som alla former utav medier har gottat sig i under den senaste månaden. Bakgrunden var att den före detta landslagsmannen vägrade att acceptera att han helt enkelt var för dålig för startelvan. Han vägrade att dyka upp till matchsamlingen mot Mjällby då han hade blivit placerad på bänken, vilket försämrade lagets föutsättningar på flera olika plan, både kvalitetsmässigt och moraliskt. Det var inget som Andreas Alm, av uppenbara skäl, inte tyckte var acceptabelt, och sedan dess har mittbacken inte funnits med i matchtrupperna.

Det kändes då lite som att han pissade på vårt klubbmärke, pekade finger åt Norra Stå och skyltade med att han är bäst och att han är större, bättre och vackrare än AIK. Det var inte bara jag som kände något åt det hållet då supporter drivna Black Shop tryckte upp hundratals tröjor med Daniels ansikte överkryssat och under fanns texten ”ingen är större än AIK”. Tröjan förbjöds, men det hindrade inte att fansens budskap hade nått ut över hela fotbollssverige, inte minst AIK själva.

Nu är han dock tillbaka. Daniel Majstorovic är tillbaka i matchtruppen mot Halmstad, och jag undrar: kommer han någonsin kunna spela för AIK igen, efter det enorma hån han gjorde mot klubben? Jag tror inte det, eller rättare sagt, jag vill inte det. Man kan inte heja på och stötta en spelare som ser fansen som luft, särskilt inte AIK där supporterkulturen är så oerhört viktig. Nu tror jag inte att Alm kommer att låta honom spela, speciellt med tanke på att Pertan, Niklas och Alex går före honom alla dagar i veckan. Det måste alltså bli minst två skador för att ”Majsro” ska få se dagsljus igen – vi ärskilt inte du.har ju till och med testat Nisse som mittback mot Manchester United.

Jag måste ändå erkänna att jag blev överlycklig när jag såg att vi hade värvat Majstorovic. Jag trodde att ett av Allsvenskans bästa försvar bara skulle bli bättre – men det blev tvärtom. Det är nog inget sammanträffande att försvaret var åt helvete i början av året, medan det blev hur stabilt som helst när en liten ändring hade gjorts – att sätta Majstorovic på bänken.

Kom ihåg det Daniel, ingen är större än AIK.

Å vi e AIK

Hektor Säll

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply