Cupen är igång, målskyttet inte

Idag spelade vi den första matchen i Svenska Cupens gruppspel hemma mot Halmstad, vad som av många var en förväntad vinst. Det skulle dock sluta med en 1-2 förlust mot Halmstad BK, nykomlingar i årets Allsvenska och precis som jag har trott är det målskyttet som kommer att bli vårat stora problem i år. För målet vi gjorde var inte ens ett spelmål, Henoc Goitom nätade från straff i den 82:a minuten men vad hjälpte det när den gamle sillstryparen Stefan Selakovic rann igenom och satte ettan efter redan 4:a minuters spel. Som om inte det vore nog nickade Richard Magyar in en hörna i den 12:e minuten. Efter det ägde vi hela matchen och trots flertalet bra chanser att göra mål fanns inte skärpan där.

Så för att gå vidare från Svenska Cupen som gruppetta måste vi alltså vinna de kommande två matcherna mot Syrianska och Örgryte, och hoppas på att Halmstad förlorar en match och då hoppas på att vi har en bättre målskillnad. Men det är lättare sagt än gjort, för trots att vi har ett stabilt försvarsspel så vinner man inga matcher utan att göra mål. För till och med i USA-turnén hade vi problem med målskyttet, ett mål på tre matcher är inte godkänt, och framför allt att inte göra något spelmål mot Halmstad, är definitivt inte godkänt.

Nej, det är bara att ta nya tag, gnugga vidare på avsluten på träningar och sätta anfallsspelet till de övriga cupmatcherna. Om inte annat bör vi leta efter en ny anfallare.

___________________________________________________________________________________

Namn: Johannes Andersson

Favoritlag: AIK

Favoritspelare: Samba-Nisse, Martin Mutumba, Ivan Turina, Steven Gerrard, Kenwyne Jones, Matthew Barnes-Homer