Vidöppet i Svenska cupens grupp 4

Intressanta öppningsomgång Svenska cupens grupp 4

Grupp 4 stod för Svenska cupens i särklass mest intressanta öppningsomgång, då Halmstad BK och Örgryte IS tog full pott.

Idag fullbordades den första omgången vad gäller Svenska cupen-gruppspelet. Grupp 4 var inte sämre än någon annan grupp och hade två högst dramatiska matcher, där den tidiga tillställningen mellan AIK och Halmstad BK var i centrum.

Halmstad BK inledde bäst och fick tidigt in två mål genom yttern Stefan Selakovic och mittbacken Richard Magyar. AIK vaknade därefter till liv och gjorde allt i sin makt för att få in dubbla reduceringar. Det var länge spel mot ett mål, där hallänningarna imponerade med ett organiserat försvarsspel. AIK lyckades inte låsa upp Halmstad-försvaret, utan fick istället reduceringen från elvameterspunkten genom den förra säsongens stjärnvärvning Henok Goitom.

Halmstad BK höll dock igen och segrade med 1-2. Ett på många sätt orättvist resultat, men samtidigt en väldigt taktiskt utförd match av tränare Jens Gustafsson som allt jämnt har två matcher kvar innan han kan jubla för avancemang.

I den sena matchen spelade klassiska Örgryte hem tre poäng efter en makalös vändning mot Syrianska. Ett Syrianska som länge ledde matchen, men tappade mot slutet och lät ÖIS kliva in i matchen på allvar. Efter att Emil Karlsson kvitterat i den 77:e minuten kunde Jakob Lindström pricka in det avgörande målet med två minuter kvar av full tid.

Grupp 4 kan ha fått den mest intressanta starten av alla grupper, då kampen om ett avancemang är vidöppet. Det återstår att se vilka lag som kliver fram i den kommande omgången.