Svenskmötet slutade med Genoa-vinst

Andreas Granqvist och hans Genoa tog emot Albin Ekdals Cagliari på söndagen för match i den första omgången av Serie A. Granqvist och Ekdal, som nu ses som de främsta svenska stjärnorna i Serie A, var båda med från start när hemmalaget slutligen visade sig vara starkast.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från start och man fick tidigt i matchen ett ypperligt läge, när domaren blåste för straff. Cristobal Jorquera brände dock straffen för Genoa, som dock skulle lösa det ändå den här kvällen. För även om det blev inga mål i den första halvleken, där Cagliari inte heller lyckades utnyttja några av sina chanser, så skulle utdelningen komma i den andra halvleken för Genoa.

En bit in i den andra halvleken drog också Genoa på en snabb kontring, där en hårt uppvaktad Andreas Granqvist fick fram bollen till nyförvärvet Merkel som sköt in ledningsmålet för hemmalaget. Genoa fortsatte att vara det bättre laget, men ett för dagen ineffektivt Cagliari stack upp stundtals och hotade med några möjligheter. Luca Rossettini hade bland annat en farlig nick som räddades snyggt av målvakten Frey i Genoas mål. Men med fem minuter kvar stängde debutanten Ciro Immobile matchen med sitt första ligamål för Genoa, som vann matchen med 2-0.