Cruzados superinhopp sänkte Bologna

Chievo tog i premiären emot Bologna, där vi fann den svenske försvararen Mikael Antonsson som mittback tillsammans med Dario Dainelli. Svenskens Bologna skulle dock få reda hem utan några poäng från premiären, för Chievo var det som vann mötet.

Efter en mållös första halvlek bestämde sig Chievos manager för att byta in Cruzado. Och vilket lyckat byte det blev sen, för i den 65e minuten spelade han fram till Sergio Pellissier med ett vackert inlägg, som Pellissier nickade in bakom Bolognas målvakt. Och Cruzado själv stängde butiken, när han i den 79e minuten utnyttjade en frisparksvariant på bästa sätt. Bollen satt kliniskt i mål och Verona fick fira en premiärvinst i Serie A.

Bolognas nyförvärv Manolo Gabbiadini debuterade under kvällen, men bortsett från det så fanns det inte mycket att glädjas över. Chievo vann mot Bologna med 2-0.