Svagt Atalanta kryssade hemma mot Sampdoria

Den första halvleken på Atleti Azzurri d’Italia, blev knappast något att hänga i granen. Trots att arenan var blåmålad var matchen färglös och även om Atalanta då och då försökte fatta tag om takpinnen så lyckades varken de själva eller bortalaget Sampdoria, med att skapa några hotfulla chanser.
Den första halvleken slutade således rättvist 0-0, med svagt övertag från hemmalagets sida.

När den andra halvleken sedan sparkade igång var förväntningarna högt satta, i ett minst sagt missnöjt Bergamo. Ytterligare en gång så var det hemmalaget som försökte måla sin ideella matchbild, men Sampdoria vek sig inte så enkelt och trots att Atalanta var det mer spelförande laget så lät man de aldrig ta sig in i straffområdet.
Det blev även anledningen till att detta jämna Serie A-möte slutade på det vis som det gjorde – 0-0; i en match präglad av trubbiga anfall och vassa försvar.