Tätt spelschema ställer till det för Benitéz

Chelsea spelar två matcher inom loppet av två dagar under påskhelgen. Rafael Benitéz mannar reser först till St Mary’s för att spela mot Southampton i Premier League under lördagen.

Sedan väntar omspelet i FA-cupens kvartsfinalrunda mot Premier League-ettorna Manchester United hemma på Stamford Bridge på annandag påsk.

Den spanske managern vill fortfarande säkra en plats till nästa års Champions League och har inte samma lyx som Sir Alex Ferguson, som kan använda två helt olika startelvor om han så önskar.

– Vi kan inte göra det. Skillnaden mellan oss och dem är att de är femton poäng före, berättar Benitéz för Sky Sports. Det är inte en ursäkt. Verkligheten är att deras position i tabellen ger dem en fördel och de är ute ur Champions League. Deras prioritet kommer vara FA-cupen.

– Det är inte enkelt att ta ett beslut (angående laguttagningen) eftersom det är omöjligt att vara fullt återhämtade till den andra matchen. Dagen efter en match känner du dig trött, två dagar efter känner du dig ännu tröttare, avslutar spanjoren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply