Supertalangen sänkte blekt Sampdoria

Palermo tog emot ett formsvagt Sampdoria på lördagens lunchmatch i Serie A. Gästerna kom till Pisa efter en strulig resa, där man tvingats avstå flyg på grund av oväder och dessutom hade laget sex raka förluster inför den här matchen.

Ett Palermo som efter tränarbytet fått nya vingar, startade visserligen utan sitt ess Miccoli, men tog ändå tag i matchen från start. I den första halvleken var det den blott 18-årige supertalangen Paulo Dybala som glänste med flera vassa chanser, men målen uteblev i den första halvleken för talangen som köptes in i somras för en rekordsumma.

Det intressanta spelarköpet skulle dock visa att han är där för att visa vad han går för, när han i den andra halvleken slipade till sig och fixade tre poäng till hemmalaget. Nollan sprack endast sju minuter in i den andra halvleken efter att Brienza spelat fram bollen till anfallaren som bara stänkte upp bollen i nättaket.

Sampdoria försökte sen komma tillbaka in i matchen, men med mindre än tjugo minuter kvar av matchen stängde supertalangen matchen. Efter att han lurat gästernas offsidefälla på ett fint inspel, där han vände sig snabbt och sköt bollen förbi Romero i Sampdoria-kassen och in i det bortre hörnet.

Dybala var sen nära att göra sitt tredje mål för dagen, men Romero revanscherade sig något med en mycket vass räddning på talangens friläge och matchen slutadee 2-0 till Palermo.

Frågan är nu hur många chanser till som Ciro Ferrera får som tränare för Sampdoria, efter det att man åkt på sin sjunde raka förlust. Någon som sitter säkert är åtminstone Paulo Dybala i Palermo, som verkligen lämnade ett avtryck på söndagen.