Supernollan fortsätter för Enyeama

Säsongen för Lille har varit minst sagt imponerande. Med nye dansken Simon Kjaer och Marko Basa tillsammans med målvakten Vincent Enyeama har man endast släppt in fyra mål på 15 ligamatcher och nio raka nollor hade man inför dagens bortaresa till Valenciennes. Trots ett rött kort så lyckades man åter igen hålla nollan tack vare en fantastiskt Enyeama.

Lille vrakstartade andra halvlek när Ronny Rodelin gjorde 0-1 innan den första minuten ens var spelad. Fem minuter senare fick den formstarke högerbacken, Franck Beria, sitt andra gula och det var den första gången en av de fem stöttespelarna i försvaret saknades under de nio senaste nollorna.

Valenciennes skrapade fram en riktigt het chans när Melikson sköt ett skott i den 94e minuten efter en hörna, men Vincent Enyeama sträckte ut sin fulla längd och petade bollen precis utanför stolpen. Där räddade nigerianen segern och de tre poängen tog även upp Lille till en ensam andraplats bakom Paris Saint-Germain.