Varje omgång av Superettan ger Silly Season er den viktigaste informationen om den senaste omgången, här nedan följer omgång 5.

Hammarby – Assyriska 1-0

Mål: 1-0 Självmål

Utvisning: Sebastian Castro-Tello, Hammarby

Kommentar: Ett jämnt toppmöte där Hammarby drog det längsta strået. Men det blev en dyrköpt seger där Kennedy Bakircioglu fick utgå skadad i första halvlek. Hammarby närmar sig nu de allsvenska platserna och en seger i detta möte var nog nödvändig för att inte halka efter.

Ängelholm – Sundsvall 0-2

Mål: 0-1 Johan Eklund, 0-2 Johan Eklund

Kommentar: Ängelholm tog inte med sig självförtroendet från islossningen i senaste omgången mot Jönköping. Sundsvall verkar dock ha hittat rätt form för att vara med i toppen och redan efter 20 sekunder hade man ledningen i den här matchen.

Östersund – Jönköpings Södra 5-0

Mål: 1-0 Thomas Boakye, 2-0 Jamie Hopcutt, 3-0 Thomas Boakye, 4-0 Jamie Hopcutt, 5-0 Thomas Boakye

Utvisning: Joakim Karlsson, Jönköpings Södra

Kommentar: Östersund imponerar stort som nykomling och krossade Jönköping. J-södra har nu släppt in nio mål på de två senaste matcherna och måste stoppa blödningen. Östersunds utländska spelare lär nog försvinna snart om de fortsätter såhär.

Degerfors – Varberg 3-2

Mål: 0-1 Ardian Rexhepi, 1-1 Johan Bertilsson, 2-1 Marcus De Bruin, 2-2 Gabriel Altemark-Vanneyr, 3-2 Johan Bertilsson

Utvisning: Erik Nilsson, Degerfors

Kommentar: Behrn Arena verkar fungera bra som hemmaplan för Degerfors som har två raka segrar där nu. Men man fick problem mot Varberg som nu har halkat ner på sistaplatsen i serien efter fyra raka förluster. Man har inte lyckats följa upp premiärsegern mot GAIS.

Falkenberg – Örebro 1-1

Mål: 1-0 Per Karlsson, 1-1 Alhassan Kamara

Kommentar: Örebro såg till att Falkenberg inte skapade sig ett längre avstånd i tabellen. Det blev ett kryss i detta toppmöte och med det placerar sig dessa lag som etta respektive tvåa i tabellen. Målen kom tätt efter varandra med sex minuters mellanrum.

Värnamo – Brage 2-1

Mål: 1-0 Martin Claesson, 1-1 Mats Moldskred, 2-1 Durim Berisha

Kommentar: Brages satsning har inte fungerat som man önskat. Tre raka förluster gör att man måste börja vinna för att undvika nedflyttningsstrid. Därför var den här segern viktig för Värnamo som tog säsongens första seger.

Örgryte – GAIS 0-1

Mål: 0-1 Andreas Drugge

Utvisning: Emil Karlsson, Örgryte

Kommentar: GAIS vann detta viktiga Göteborgsderby som avgjordes inom loppet av två minuter där GAIS först tog ledningen, sedan fick Örgryte Emil Karlsson utvisad. Segern gjorde att GAIS gick om Örgryte i tabellen och kan nu kanske haka på de andra topplagen.

Ljungskile – Landskrona 3-0

Mål: 1-0 Jonas Lindberg, 2-0 Nuri Mustafi, 3-0 James Sinclair

Kommentar: Matchen ställdes in i söndags för att Markbygg Arenas plan hade småsten i gräset. Landskrona fick då vända hem och åka till Valhalla IP och möta Ljungskile på tisdagen. Kanske hade Landskrona blivit för mentalt besvikna över söndagen, och Ljungskile vann ganska övertygande med 3-0.