Sunderland tog komfortabel seger

Sunderland AFC plockade säsongens sjätte seger när man hemma på Stadium of Light krossade West Ham med 3-0. Svenske Sebastian Larsson öppnade målskyttet med en riktig kanon i den 12:e minuten, innan man i den andra dominerade fullständigt och vann med 3-0.

Efter två raka förluster kunde Sunderland AFC återigen titulera sig som segrare, när man på lördagseftermiddagen slog West Ham med 3-0. Från minut ett var det hemmalaget för hela slanten och efter 12 minuters spel skulle en viss Sebastian Larsson öppna målskyttet. Efter bollen studsat ut till svensken strax utanför straffområdet, drar han till med vänsterfoten och ser bollen segla in i det bortre krysset.

Sunderland fick genast energi och försvarade sin ledning väl. West Ham skapade få lägen framåt och fick istället försvara sig när hemmalaget pressade för en utökning.

Efter 45 spelade minuter gick man in med en ytterst komfortabel ledning. Två minuter in i den andra skulle hemmalaget få ett välförtjänt utökningsmål när Adam Johnson tog vara på en misslyckad hemåtpassning. När West Ham-försvarare skulle brösta ner bollen till målvakten Jääskekläinen, blev det istället en tilltrasslad situationen med någon meter från mål, innan Johnson dunkade in bollen i öppet mål.

Bortalaget var inte alls med i matchen. Man skapade få målfarligheter även i den andra halvleken och istället var det Sunderland som forcerade framåt och var konstant nära på att utöka. Med kvarten kvar att spela kom också 3-0, när James McLean rullade in en retur från snäv vinkel.

Sunderland tog därmed sin sjätte seger för säsongen. Laget tar steget upp på plats 13, medan West Ham blir kvar på elfteplatsen efter 22 spelade omgångar.