Sunderland överklagar det röda kortet

Wes Brown stod för en, till synes klockren tackling mot Charlie Adam. Han gick solklart på bollen och träffade knappt Adam. Trots det halade Kevin Friend upp det röda kortet och både spelare och tränare i Sunderland såg rött.

Händelsen skedde efter trettiosex minuters spel och Cherlie Adam som tampades med Brown, hade bara minuterna innan satt 1-0 och gett Stoke ledningen i matchen.

Sunderlands manager Gus Poyet var fullständigt rasande på domare Kevin Friends beslut och klubben har nu lämnat in en överklagan mot den två matcher långa avstängning som drabbar Brown.

”Jag hoppas att jag är den första utländska tränaren som får ett samtal från Mike Riley (domarbas),” sade Poyet efter matchen.

”Jag vet att Steve Clarke fick ett samtal förra veckan. En liknande situation hände då och nu hände det i en nyckelsituation i matchen när vi jagade en kvittering. Istället blev vi reducerade till tio man.”

”Om vi tar bort alla faror från spelet vad ska vi göra då? Då borde Asmir Begovics tackling på Steven Fletcher resulterat i straff i andra halvleken.”