Officiellt: Pekalski lämnar Malmö FF

Som det tidigare ryktats om har Ivo Pekalskis dagar i Malmö FF varit räknade. Nu är det även bekräftat, då MFF har gått ut med nyheten på sin hemsida.

Att Pekalski har varit skadedrabbad och inte fått den speltid han vill ha, är något som klubbens sportchef Per Ågren håller med om och det var osäkert om någon av parterna ville förlänga kontraket:

”Nej, tyvärr, säger Per Ågren. Ivo har varit tydlig med att han inte varit nöjd med vissa saker och att han hellre söker sig någon annanstans. Som situationen utvecklats under året måste jag säga att vi också ställt oss tveksamma till om det hade varit rätt att förlänga,” berättade Ågren för Malmö FFs hemsida.

Ågren ser dock gärna att Pekalski en dag återvänder, och ska göra allt för att han trots situationen, alltid känner sig välkommen tillbaka: 

”Tittar man på fotbollsspelaren Ivo Pekalski har han såklart en självskriven plats i MFF. Det är en otroligt duktig spelare som vi gärna hade sett hos oss, men det förutsätter att det finnas en tilltro till det upplägg vi erbjuder. Och då menar jag allt ifrån rehab och träningsupplägg till stab och spelfilosofi. Vi ser Ivo som en MFFare och kommer alltid att vara stolta över honom. Vi kommer att hålla kontakten och han ska alltid känna sig välkommen här,” fortsatte Ågren.

Pekalski själv, säger att han stortrivts i Malmö och att alla upplevelser han upplevt och det stöd han fått från lagkamrater och ledare varit fantastiskt:

”Jag är väldigt glad över min tid i Malmö FF, berättar Ivo Pekalski. Det har varit en otrolig tid på många sätt. Dels de större sakerna, höjdpunkterna, som SM-guldet och kvalet till Champions League. Det är så starka upplevelser att jag tror bara de som varit med kan förstå. Men också de små sakerna som händer i omklädningsrummet. Jag har haft underbara lagkamrater och känt stort stöd från supportrarna och folket i och runt klubben. Det har varit underbart att vara en del av detta.”

Sedan Ivo Pekalski anlände till MFF sommaren 2009, så har han hunnit med att spela 65 allsvenska matcher och gjort fyra mål. Dessutom var han en av nyckelspelarna när MFF vann SM-guldet 2010.

Var han väljer att fortsätta karriären är än så länge inte känt, men det har tidigare ryktats om BK Häcken, och vi får troligen reda på vilken klubb det blir inom de närmaste dagarna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365